Yayınevlerine Dosya Gönderme Rehberi, Alanında Bir İlk
İçeriği ve yaklaşımıyla Türkiye’de bir ilk olan “Yazar Adayının El Kitabı”, yayınevlerine dosya göndermek isteyen ancak nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmeyen yazar adaylarına tarafsızca yol göstermeyi amaçlıyor.
Onca zamandır üzerinde çalıştığınız kitap dosyası bitti, sıra yayınevlerine göndermeye ve verecekleri cevabı beklemeye geldi.
Peki nasıl bir yol izlemek lazım?
Hangi yayınevlerine başvurmak gerek?
Kapılarına mı gitmeli, e-posta mı yoksa kargo mu göndermeli?
Editörler kitap dosyalarını okurken nelere bakacaklar, neler isteyecekler, hakkınızda neler düşünecekler?
Gönderirken nelere dikkat etmek gerekli; önyazı, sinopsis, özgeçmiş, sosyal medya hesapları, metnin özelliklerini içeren yazı…
Daha başka neler yapmalı?
Yüzlerce dosya arasından metninizi nasıl görünür ve dikkat çekici kılmalı?
Dosyanız kabul edilirse veya edilmezse; sonraki adımlar nasıl ilerlemeli?
Telif hakları, yazar-yayıncı sözleşmeleri, tanıtım çalışmaları nasıl yapılmalı?
Yayınevlerinin Detaylı Dosya Kabul Koşulları ve İletişim Bilgileri
Sihirli formüllerden uzak, yayıncılık ve yazarlık alanında uzun zamandır çalışan ve ürün veren isimlerin bireysel tecrübelerine ve ilk elden araştırmalarına dayanan kitap; dosya göndermeden önce, gönderirken ve gönderdikten sonraki aşamaları adım adım anlatmanın yanı sıra son bölümde, tam 74 aktif yayınevinin dosya kabul koşullarını ve iletişim bilgilerini sunuyor.
Yazar Adayının El Kitabı aynı zamanda, benzeri yol gösterici kitaplar hazırlamak üzere kurulan Yazım Kılavuzu Yayınları’nın da ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Pınar Akseki’nin editörlüğünü üstlendiği kitap Koray Sarıdoğan ve Şeniz Baş imzalarını taşıyor.